Professional Development Committee – March 4, 2024

1. Survey Results

Out of the 100 respondents (55 faculty, 30 staff, 13 administrators). The survey results are as follows:

Presidential Address	Кеер		
2. Administration Presentation			
Student Success Support Presentation	Keep		
4. Employee Giving Campaign	50% negative – Dianna will talk with VP Cruz on other ways of promoting the campaign.		
5. Student Testimony/Panel	Additional research is needed on what people want to hear. • Follow-Up with Student Senate to see what they are working on and on what they would want to present. • Have the public speaking department coach the students for this engagement. • Have student success specialist moderate. Ideas: 1. What has helped and works well? 2. Stories		
	3. What else is needed/can be done?		

2. Possible Theme Ideas – Theme for the Year

- 1. Al Top Choice
- 2. Basic Needs speaks to the need of the college working together within the programs/departments. How do we get everyone to know what services are available. Making part of the culture.
- 3. Cultural Capital
- 4. DEI
- 5. COVID

The group agreed the delivery of information should be more interactive and spoke on re-designing the delivery to perhaps the following:

1. President Welcome

- 2. Keynote
- 3. Workshops

Ram shared that the PPOA team requested more time to work with the campus and that the deans would like to have more time for their area meetings (2-3 hours).

Janet & Jason commented that it is needed but shouldn't be done during the student success conference.

The committee discussed sending another survey to gather input from the college as an open idea forum where ideas can always come in.

Theme Ideas:

- 1. Better Together, Get Connected
- 2. Connect Better Together
- 3. Hartnell Connects
- 4. ONE Hartnell
- 5. COMING TOGETHER
- 6. CONNECTADOS
- 7. UNIDOS: united as one
- 8. "Open House", treasure hunt, break the groups into 3-4 and rotate throughout the day.
 - i. A&R
 - ii. Financial Aid
 - iii. Counseling
 - iv. Student Success Specialist
 - v. EOPS
 - vi. CalWORKs
 - vii. TRIO
 - viii. DSPS
 - ix. Basic Needs
 - x. Dreamer

How well do you know the college, workshops (hybrid of first Fridays & monthly celebrations). Celebrating as well as a resource to educate employees.

Feedback: more time slots

FACILITIES REQUEST

Mag ONE

Afternoon session – Each table to share about your own day in the life to connect, how does it impact?

Assigned seating

20 min visiting sessions to each department

A lot of redundancy, collapse and become the clearing house of training going on campus-wide. How do we as a committee function throughout the year. Need to talk about the ongoing PD work throughout the semester.

FALL STUDENT SUCCESS CONFERENCE 2024 PROGRAM

THURSDAY					
START	END	TIME	PROGRAM		
8:00 AM	8:30 AM	30 min	Meet and greet		
8:30 AM	8:45 AM	15 min	State of the Union - Faculty Association		
8:45 AM	9:00 AM	15 min	State of the Union - Academic Senate		
9:00 AM	9:15 AM	15 min	Passing		
9:10 AM	10:05 AM	55 min	Workshop 1		
10:05 AM	10:15 AM	10 min	Passing		
10:15 AM	11:10 AM	55 min	Workshop 2		
11:10 AM	11:20 AM	10 min	Passing		
11:20 AM	12:15 PM	55 min	Workshop 3		
12:20 PM	1:20 PM	60 min	Lunch		
1:20 PM	1:30 PM	10 min	Passing		
1:30 PM	2:25 PM	55 min	Workshop 4		
2:25 PM	2:35 PM	10 min	Passing		
2:35 PM	3:30 PM	55 min	Workshop 5		

FRIDAY					
START	END	TIME	PROGRAM		
8:00 AM	8:30 AM	30 min	Meet and Greet		
8:30 AM	9:00 AM	30 min	Presidential Address		
9:00 AM	9:45 AM	45 min	One Hartnell (Administration)		
9:45 AM	10:00 AM	15 min	Break		
10:00 AM	10:30 AM	30 min	New Employee Welcome		
10:30 AM	11:45 AM	75 min	VIDEO: A Day in the Life of, Popcorn/Table Activity		
12:00 PM	1:00 PM	60 min	Lunch		
1:15 PM	3:30 PM	135 min	Area Meetings/Staff Training Workshops w/Classified on Resume, Writing, Interview Dean w/faculty, techs, administrative assistants (2.5 hours) Team building, vision setting, and idea on executing		
3:30 PM	5:00 PM	90 min	Employee for Student Success		